BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

ikot jgn xikot

Sunday, December 30, 2012

lagu



hye..
assalamualaikum..
lagu..
aku suka dengar lagu..
aku layan ja semua genre..
xkisah sgt..
asal aku rasa best aku layan ja..
aku kalau minat lagu apa2 mesti sbb lirik dia..
kdg2 rasa mcm lirik tu kena kat btg hdung sendiri..
nie aku bg contoh lagu2 yg aku slalu layan..

1. lepaskan aku - hujan

Mulai saat ini... 
Aku kan ubah pendirian, 
Walau ramai akhir sendirian, 

Jangan difikir fasal aku... 
Teruskan saja dengan hidupmu, 
Hadirmu mungkin tidak membantu, 

Pasangan tak sentiasa indah, 
Mesti ada perang yang kau redah, 
Aku laki-2 takkan rebah, 

Ku tak mahu beterus terang, 
Risaukan kemuncak amarah ku, 
Maki hamun berasing tak tentu... 

Lepaskan aku, 
Lupakan aku, 
Aku hanya ingin sendirian, 
Tak pernah ku rasakan, 
Atas nama tekanan...


2. statik - gelap

Satu, terima kasihku
Dua, jagalah dirimu
Tiga, hapuskan diriku
Moga bahagia selalu

Dosa oh aku akui lemah
Aku tak pernah menduga
Ini kan terjadi
Moga di sinilah titik noktah
(Moga terhenti di sini)
Korus
Rasa ini rasa syurga
Tiada lagi cahaya
Biar gelap yang membuta
Bawa ku ke arah nyata
Rasa ini rasa syurga
Tiada lagi cahaya
Biar gelap yang membuta
Bawa ku arah nyata

3. modread - cerita sedih

Suara tangisan pelangi
Seakan memanggil
Engkau pulang ke arahku
Menutup segala yang menimbulkan luka

Walau kau telah ku miliki
Dan apa ku mahu
Dan kau mahu berjauhan
Lantas kita tenggelam ke arah dunia lawan

Biar waktu dulu
Jadi penawar cerita kita
Yang kau dan aku tersenyum
Menghalang hitam menjadi kelabu

Teruskanlah kisah
Kita yang telah lama terbina
Yang bakal jadi sejarah
Terbangkan engkau dan aku ke sana 

4. Liyana Fizi - light writing


looking back at last September
two years gone I can’t remember
when it all began

swimming in a cloud of memories
did I call you, did you ring me?
and did I pick up any?

‘cause I can’t recall
every word from your rhyme
you walked away
said I’m wrong but its fine
tragedy happens in a wonderful time

and I fell for the the wrong mission
drowning in slow motion
lucky I found
the photograph

this is not the way it used to be
with me pretending you and me
but I can’t see the way you see me

you tried to
help me out
but it seems
it didn’t work out
the more you say
the less I can look up

‘cause I can’t recall
every word from your rhyme
you walked away
said I’m wrong but its fine
tragedy happens in a wonderful time

and I fell for the the wrong mission
drowning in slow motion
lucky I found

the photograph
show me something, someone
that I left behind
i know it’s worth a thousand words
i know

dah la kot 4..
byk lagi tapi nanti2 lah aku share..
kbai~





Tuesday, December 25, 2012

species aneh



hye ..
assalamualaikum ..
disebabkan xda nafsu nak study lagi ..
aku nk mengarut kat blog aku nie ..
ulang suara, blog aku ..
ulang suara lagi, blog aku ..
so suka hati aku. aherherher ..
arini aku akan cuba merungkai sebuah misteri tentang satu species yang wujud di bumi ..
sgt mysterious and scientific bunyinya bukan ??
haha mmg bukan pon ..
bukan3 ..
bukan misteri dan bukan saintifik ..
cuma cerita bukan-bukan sahaja ..
terus ke agenda utama kita ..
aku sertakan profile spesies misteri nusantara tersebut ..

nama : lelaki
ciri-ciri umum :-
- ego lebih tinggi dari KLCC dan lebih besar dari ikan paus goreng tepung.
- selalu buat xkesah dgn semua benda.
- hati ada sikit kerasla (baca dgn nada mcm mamak)
- kebanyakannya kuat makan
-kebanyakannya minat gila dgn bola, futsal bla3
- ada jugak suka tgk awek korea paha gebu menari gedik2
- suka main game boleh p CC main game 8 hours non-stop
- melawak kasaq baq hang kalau dgn awek cun mungkin x macam tu
- xberapa nak tau malu sangat
- hampir keseluruhannya bermulut manis menanam tebu di tepi longkang
- ada segelintir stai nak girlfriend cam barbie ja padahai dia tu xmcm ken pon. satg org kata mcm beauty and the beast nak marah pulak.
- selalunya sanggup berhabis wang untuk awek tersyg yg blom tentu syg hang atau syg duit hang bersyukur jugak dpt BF sedikit kedekss
- suka kutuk awekss org len. bajet
- sekali mengata mmg pedas smpai berasap kepala
- suka bajet macho :P
- ada jugak yg suka bajet comel jejambu gtewww. geli aku

and the list goes on ..
hampa sambungla sendiri kalau rajin ..
aku xtau kenapa aku tulis nie ..
maybe sbb aku bosan ..
dato' tgh sebok study sbb tgh final ..
untuk menghilangkan rasa forever alone aku tulis la entry bukan2 nie ..
aku tau aku merepek mcm ayam cirit-birit ..
tapi aku harap masih ada alien-alien dari pluto yg boleh faham apa aku tulis nie ..
zoizozoizozoizozoizoi ....
kat atas tu aku ckp hye dlm bahasa pluto ..
sbb tu hampa xfaham ..
aku pon xfaham sebenarnya
k nak p makan ubat dan tido sebentar ..
mungkin nak tgk cita kak limah dulu b4 tdo ..
rindu pulak lama xtgk ..
pastu bgn satg nak p bercinta lepas dato' habes study ..
doakan dato' jadi bertambah penyayang kat org sakit nie ..
aherherher ..
kbai~



Monday, December 24, 2012

YANG DULU



Bila kali terakhir kita on the phone dan berakhir dengan senyuman bahagia dan mimpi indah ??
Aku pon dah susah nak recall semua tu ..
Sekarang every phone call berakhir dengan tangisan si bodoh yang cepat terasa, kuat merajuk, kuat nangis dan suka marah-marah tu ja ..
menangis sampai sesak nafas sorg2 ..
kalau mati time tu pon mmg sorg2 lah ..
 Aku cuma rindu kita yang dulu ..
Betul aku rindu ..
Aku tak tipu ..
Aku rindu kita yang dulu ..

:'(

Saturday, December 1, 2012

Seketika






Hey ..
Assalamualaikum ..
aku xtau nak tulis apa tapi aku rasa mcm nak menulis ..
aku xtau la sama ada cuma aku atau semua org pon mcm nie ..
mcm ada masa tertentu, hati jadi mcm sensitif sgt2 ..
silap sikit ja dah terasa .,.
pastu nangis mcm org mati laki ..


faham x apa aku try nk ckp nie ??
ada masa tertentu aku rasa mcm lemah sgt ..
asyik rasa sedih, rasa nak nangis ..
hmmm ..


kalau org org tanya kenapa moody aku ckp xda papa ..
sbb aku pon xtau kenapa ..
aku pon slalu tfikir jugak, org lain penah x jd mcm tu ..
bila aku mcm tu, aku mcm nak support dri org yg pntg dlm hidup aku ..
tapi bila org tu mcm care, tanya apa mslah aku, aku jd mcm nak marah ..
pastu mcm nk blame org tu sbb aku rasa dia yg buat aku rasa mcm tu ..
apa masalah aku ntah ..


kbai~




Monday, November 26, 2012

Share and care



hye ..
Assalamualaikum ..
arini punya topic ialah share and care ..
acewwaahh bajet mcm cikgu plak ..


comel kan share eskrem centu??
aherherher ..
tapi aku bukan nak ckp sal share eskrem ..
ada org ckp ..
erm kebanyakan org ckp lelaki xsuka share mslah dgn org lain ..
kalau stress, golongan aneh dan sukar difahami nie suka duduk sorg2, pendam sorg2 pastu diam ja ..
yaka?? yaka??
nampak gayanya mmg macam tula ..
tapi bagi aku pulak ..
aku lagi suka kalau dia cerita maslah dia dekat aku ..
aku suka dengar ..
bknnya aku suka dia bermasalah ..
tapi kalau ada, aku suka dia share drpada dok stress sorg2 ..


mmgla kdg2 aku xdpt tolong papa pon ..
stakat dengar pastu dok "hmmm" "ouh yaka" "kesian awak" "eh jgnlah mcm tu" "eh xbaiklah" ..
tapi at least aku rasa mcm aku diperlukan ..
rasa mcm aku nie ada makna ..
rasa mcm berguna untuk dia ..
rasa mcm aku nie penting dlm hidup dia ..
rasa mcm ada fungsi ...
eh sesuai ka ckp ada fungsi ??
ah lantaklah ..



jadi, aku akan happy ..
walaupun xdpt tolong tapi at least dia rasa mcm lega sikit ..
walaupun sikit ja tapi xdala stress tahap nak bunuh diri ..
soooooooooooo ...
SHARE AND CARE!!
:))
kbai~

Friday, October 26, 2012

Aidiladha



hye ..
assalamualaikum ..
nak cerita pasal raya haji tahun nie ..
urmm mcm biasa ..
best la kan ..
byk daging dan daging dan daging ..
smpai sakit gg aku ..
so raya first nie pak ngah buat korban ..
so aku p jd baby sitter anak2 cousin2 aku ..
keibuan sgt u ollsss ..
jap nk tunjuk gmbr2 kat umah pak ngah ..
teeheee ...
















yes mostly semua gambar2 aku ..
well ni blog aku kn ..
suka hati akula ..
miahahahaha ...
selamat hari raya ..
kbai~

sisters



hye ..
nk ckp ..
rindu bdk berdua kat kiri kanan aku nie ..


kbai ..

Saturday, October 20, 2012

BEBOLA



first of all ..
sorry to say eyh .. sorry to say ..
but football sucks ..
if i could go back in time ..
i would kill the first human on earth that created football ..
i would punch him in the throat and stab him 1000 times before he even have the idea to create such stupid game ..
dulu aku xsuka bola ..
but now i hate football !!
wanna know why ?
sbb bola nie byk curi masa org yg aku syg ..
honestly masa dia byk dibazirkan untuk tgk bola instead of diluangkn dgn aku ..
so fuck u football !!

Wednesday, October 17, 2012

xtau nak tulis title apa



hye ..
Assalamualaikum ..
dh lama aku xtulis papa kat blog nie ..
even xda org baca tapi kesian kat blog nie ..
weyy blog hang rindu aku dak ?
dh xpyh jawab. aku dh tau hang mesti rindu aku geyla2 ..
haptuiihhh
aku mcm busy cket ..
sbb tu dh lama x merepek kat cni ..
ataupun mungkin aku sengaja xnk tulis papa ...
sbb kalau aku tulis pown mesti tulis bnd2 xbest ..
asek dok cdey mcm haptuihh ja ..
smpai ada org ckp aku hati pasir ..
ohh puhhliisss ..
okay itu merepek ..
so adakah aku byk habiskan masa bergosip serta menambah dosa seperti biasa ..
weyy mana ada !!
well ada la jugak sikit2 ..
tapi aku byk habeskan masa baca buku jugak ..
aku suka r buku2 lejen press ..
adala jugak koleksi tapi x byk pon yang aku beli ..
yg mmg aku dh lama ada tu ada 5 ja ..
nak tgk x nak tgk x ??
aku nak tunjuk ja ..
kalau xmaw tgk sudah ..






pastu haritu aku ada beli lagi 4 buku ..
masa tu depa ada buka booth kat UKM so aku pon serangla ..
tapi aku berjaya mengawal nafsu dengan hanya membeli 4 buku ..
terkawal sgt kan ??
kan ?? baik hang ckp ya ..
well at least aku x ikut nafsu aku yg suruh aku beli semua buku yg aku belum ada ..
jadi semuanya masih di dalam kawalan ..
yela sgtttt ...
so ni lah buku2 yg aku beli haritu ..





amaran awal ..
buku lelaki eksistensial tu bkn buku lucah2 taw ..
satg dok ingt tu mcm majalah playboy pulak ..
aku plak dh mcm addict plak dgn buku2 mcm nie ..
sbb aku mmg xminat pon novel2 mcm ombak rindu, taufan ribut dan sebagainya tu ..
jejiwang gteww ...
no offense ..
semua org ada hak untuk suka dan x suka papa pon kan ..
so xya nk butt hurt  or what so ever lah kan ..
disebabkan aku malas nk buat review sal bku2 nie ..
hampa p lah beli dan baca kalau nk taw buku2 nie best ka dak ..
tapi bagi aku buku2 mcm2 ni mmg aku suka baca ..
aku rasa minda aku bebas ..
hatudiaaaa ayat ...
tapi seriously aku rasa mcm tu ..
bukan sekadar buku cerita semata-mata ...
meransang otak untuk berfikir dgn lebih maju la jugak u ollss ...
dan aku rasa penulis2 buku2 nie berani ...
dan aku kagum ...
kalau nak tau kenapa p la baca buku2 depa ..
ihihihi ...
and aku ada pinjam 1 buku kawan aku nie ..
mula2 nak beli pastu dia dh beli so aku pnjam jela ..
hahahaha ...
dasar jimatt ..
ni haaa bukunya ...




ni yang dh diterjemah dlm bahasa malaysia ..
kalau yg english version cover dia kaler hijau ..
mcm nie ...


aku sgt appreciate kalau ada sapa2 sudi hadiahkan buku ni kat aku ..
terasa disayangi gtewww u ollsss ..
jadi sesiapa yg baca post nie sila hadiahkan aku buku nie ..
even dh baca tapi tetap nk buat koleksi ..
ihihihihihi ....
tu ja kot aku nak merapu ..
tgkla satg kalau aku ada papa nk share lg ..
kbaiiii~

Saturday, September 29, 2012

empty



 hey ..
aku rasa nak menulis ..
tapi aku xtau apa nak tulis ..
sebab xda apa yang menarik ..
semuanya sedih ..
semuanya air mata ..
aku cuma nak ckp ..
aku rindu kita yang dulu ..
sangat rindu ..
selalu berkongsi cerita ..
skarang dh xda ..
mcm dh xda papa lgsg nk ckp ..
apa yg tinggal cuma ..
"nak pg buat keja"
"nak pg bilik kawan"
"nak main game"
"futsal"
"nak tgk bola"
 "saya nk tdo"
"mengantuk"
"esok kena bgn awal. ada hal"
xda tanya pasal aku pown ..
aku ok ke x ..
apa aku buat hari tu ..
mana aku pg ..
dgn siapa ..
dh xda apa yg menarik nak tanya pasal aku agaknya ..
aku tau manusia akan berubah ..
tapi aku xsangka jadi mcm nie ..
kalau nak buat xkisah pasal perasaan aku ..
teruskanlah ..
aku redha ja ..
tapi aku harap kau pun redha jugak ..
kalau satu hari nanti ..
kalau satu hari nanti ..
kalau satu hari nanti ..
malas lah aku nk ckp ..
bye.

Friday, September 28, 2012

penat



aku dh penat ..
otak aku dh penat ..
hati aku lagi penat ..
kalau aku boleh kira brapa titis air mata aku jatuh setiap hari ..
mesti aku pown terkejut ..
xtwu kenapa aku rasa mcm nie ..
mcm kewujudan aku dinafikan ..
aku pown xtwu apa lagi nak buat ..
apa lagi nak fikir ..
mgkin semua yg aku buat tu xckup ..
selama nie aku xpnah pentingkan bnd lain ..
atau org lain ..
tapi aku selalu diketepikan ..
selalu dikemudiankan ..
xsedar diri yg aku nie sbnarnya xpntg ..
xbawa apa2 makna ..
xbawa apa2 kesan ..
ada xda sama ja ..
mcm lebih baik xda pown xpa ..
bodohnya aku ..
butanya aku ..
aku xyakin boleh jadi yang terbaik ..
mmg aku bkn yang terbaik ..
mgkin lebih baik lepaskan ja aku ..
dan beri peluang untuk kau dpt yg lebih baik ..
semua nie perit ..
aku dah penat ..
penat menangis ..
penat memendam ..
penat ...


Thursday, September 6, 2012

but you've promised



you've promised ..
to forget every single thing about her ..
you've promised ..
you won't contact her ..
or reply her texts ..
or pick up her calls ..
or anything that has got something to do with her ..
you've promised ..
i trusted everything in you ..
i try to be the best ...
i do everything that i could to make u happy ..
i sacrificed everything i could just for you ..
i was so happy to be with you ..
my heart was broken for so many times because of you ..
but i still forgive you ..
and give you another chance ..
and another ..
and another ..
and another ...
because i believe that everyone deserves a second chance ..
n people can change ..
but you keep telling me lies ..
and you broke your promises ..
you ruined everything we have ..
my faith in you was fading ..
how should i build up my faith in you again ??
i feel weak ..
useless ..
not good enough compared to her ..
i cried myself to sleep everytime you broke my heart ..
i was so stupid to trust you again and again and again.
what else should i do ??
what else should i give you ??
what else should i sacrifice for you ??
my life ??
how could you do all that when you've promised not to ??
you've promised ...
you've promised ...
you've promised ...
:'(



Friday, August 31, 2012

kakak, adik nak cuci tangan tu



hyeee ..
Assalamualaikum ..
eheee ...
blom papa dah gedik
well ,
aritu lepak kat McD dgn encik boyfriend n kwn beliau beserta gf nya skali ..
McD kat CP tu je pown ..
hah CP tu apa??
CP tu City Plaza r ..
bajet org hat xdok aloq stuck baca bloq aku
lpas dh hbes mkn (makan tak hbes pown sbnarnya
aku bgn r nak p cuci tgn ..
cuci tgn kat sinki tula kan ..
sinki kat situ ada 2 ..
1 rendah cket n 1 tggi cket ..
aku guna yg rendah cket tu ..
well bknnya aku xsmpai nk guna yg tggi cket tu ..
tpi yela , xbaek riak kan ??
kan kan kan ???
masa tgh cuci tgn uh aku nmpk r sorg bdk pompuan bdiri kat blakang aku uh ..
umoq dya dlm drjh 1 mcm tula kot ..
aku nmpk dya sbb tgk dlm cermin la ..
bknnya aku ada mata kat blakang kpla ..
dlm hati aku dok berkira-kira r bdk nie nak cuci tgn ka nak memaen ..
well bdk2 kan xreti dduk diam ..
kalau bwk p mkn pown asek nk bejalan sana cni ..
aku nk tnya tpi aku tkot satg dya xmaw ckp dgn aku ..
haa malu la nnt ..
ttba encik boyfriend mai secara mengejut lalu bertitah ,
"nie kakak, adik nak basuh tgn tu"
secara spontan aku pown tersengih ..
disebabkan aku feminin, maka aku xla tersengih mcm kerang busuk ..
aku tersengih la mcm tiram yg berisi mutiara indah ..
acewwaahhh indah la sgt ...
aku bkn nk cita psal mutiara pown ..
lpas aku blah bdk tu pown p cuci tgn kat sinki yg rendah cket tu ..
so mmg betoila dya nk cuci tgn ..
aku pown xpham knpa otak aku lmbt sgt nk intepret bnd tu ..
memalukan la jgak ..
dhla kna tegoq sedaih. "kakak, adik nk basuh tgn tu "
terserlahla ketidakpekaan aku terhadap kanak2 ..
mesti bdk tu dlm hati dok kata "eh kakak nie pnya common sense mmg fail lah "
tpi dya tu pown satuuuu ..
awat dya xmai bgtaw aku yg dya nk cuci tgn ..
haa ..
kalau dya malu aku lg r malu nk p tnya dya ...
dlm hal nie aku mmg slahkn org yg buat sinki tu ..
buat jela dua2 rendah cket ..
xda r bdk tu nk berebut sinki dgn aku ..
aku pown xtaw apa motif aku dok crita sal bnd nie ..
sekian ..
kbai~


Tuesday, August 28, 2012

RINDU LAGI



Assalamualaikum ..
selamat hari raya ..
:)
di setiap penghujung ramadhan ..
syawal pasti datang ..
membawa seribu erti ..
bersama kerinduan yang amat dalam pada lelaki itu ..
namun segalanya dipendam di dasar hati ..
lalu menangis lagi tanpa sebab yang jelas ..
bersemadilah dengan aman ..
semoga ditempatkan bersama yang beriman ..
AL-FATIHAH~

Thursday, August 9, 2012

I don't give a ****




I don't care what YOU say about me .
I don't even care what YOU think about me .
I just don't .
and yes, we are different .
because I'm independent .
I worked hard for my own money .
unlike YOU, spoiled brat !
and even though YOU have got everything that I have to live without, it's YOU that I feel sorry for .
because honestly, YOU are so pathetic .
haveaniceday~

Friday, July 27, 2012

Bazaar



hye ..
n assalamualaikum ..
rasanya ni 1st entry kot since ramadan ..
well , aku bz ..
haha bz la sgt ..
dh smggu puasa nie adala bbrapa kali aku p bazar ..
obviously, bazar ramadan la weyy .. 
aku slalu p bazar yg kat Stadium Darulaman uh .
mmg ramai org la ..
nama pown bazar ..
bkn library ..
setiap kali p situ, aku terpaksa bertabah mengharungi lautan manusia dan kepulan asap2 yang menyesakkan paru2 serta jantung aku yg sihat nie ..
bila dah ramai org, bykla gelagat manusia yg kita boley nmpk ..
aku tgk ada yg mcm .. urm .. 
buatkan aku berkata .. "motipp??"
sebagai contoh ..
belangkas2 made in Aloq Stuck ..
aku xtiauu la depa nie pasangan kekasih merpati dua sejoli ka ..
pasangan baru kawen ka ..
lantaklah kn ..
yg aku musykil, pasaipa p bazar pown jalan kepit2 pastu dok pegang2 tgn ..
pastu jalan mcm kura2 cirit-birit ..
MOTIPP??
weyy tmpt tu nama dya bazar bknnya shopping mall ..
nk becinta p tmpt len la ..
tmpt yg pnya sesak mcm tu pown depa boley dok jalan mcm dok menghirup udara segar dan haruman bunga di taman plak ..
org len yg nk cepat tu hangpa xpikiaq plak??
tekedek-kedek jalan ..
yg keduaaa ..
ibubapa aneh made in Aloq Stuck ..
aku bkn saja2 kata depa aneh tpi depa mmg aneh pown ..
adaka patut baby hat xbuley bejalan lg tu depa bwk p bazar ??
mmgla aku xda anak lagi tpi common sense la weyy ..
baby baqhu besaq tu hang bwk p bazar hat penuh sesak tu??
dhla tempat tu penuh asap ..
asap kot weyy bknnya bunga ..
kesian la kat baby tu ..
sesak nafas xpasai ja .. dhla berpeluh-peluh bdk tu sbb tmpt tu panas pastu ramai org ..
yg lagi best depa bwk stroller lagi ..
mcm nk p shoping brg baby kat kedai Anakku ja.
dhla tmpt tu sesak dok p bg tmbah sesak lg dgn stroller anak hianngg tu ..
xpaham aku depa tu ..
tpi siyes r kesian kat baby tu disebabkan keanehan mak bapak dya ..
maybe baby tu pown dalam hati berkata ..
wahai mak dan ayah, MOTIIPP??
yang ketiga ..
photographer sesat made in Aloq Stuck ..
tetiap kali p bazar mesti nmpk org dok gantung kamera dslr .
usung kamera tu pi mai pi mai kat bazar tu ..
aku xtaw la depa ni mmg keja ka saja2 nk p amek gambaq ka ..
aku pown x sure lahh ..
tpi mcm ..
urm ...
MOTIPP??
dahla ckit2 ..
satg nmpk mcm org loq stuck ni pelik sgt plak ..
yg pntg byk mknan kat bazar pastu byk sdap2 ..
pastu byk yg xda masa time len tpi bulan posa org juai ..
tu ja aku suka ..
yg penting lg, jgn membazir ..
beli ckit2 sudah ..
semua tu nafsu semata-mata ..
ahahahaha ..
kbai~

Friday, July 13, 2012

L.I.F.E



have you ever wonder what exactly you want in life ?
sometimes you just wanna be happy .
but maybe some people think that you don't deserve to be happy .
so they keep hurting you over and over again .
when the roads get tough .
then you will realize how cruel life can be .
don't expect too high .
prepare to be hurt .
prepare yourself to feel disappointed .
because life is not always great .
sometimes it's cruel .



Thursday, July 12, 2012


  Losing Grip - Avril Lavigne


Are you aware of what you make me feel, baby?Right now I feel invisible to you, like I'm not realDidn't you feel me lock my arms around you?Why'd you turn away? Here's what I have to say
I was left to cry thereWaitin' outside thereGrinnin' with a lost stareThat's when I decided
Why should I care?'Cause you weren't there when I was scaredI was so alone
You, you need to listenI'm startin' to trip, I'm losin' my gripAnd I'm in this thing alone
Am I just some chick you placed beside youTo take somebody's place?When you turn around can you recognize my face?You used to love me, you used to hug meBut that wasn't the case, everything wasn't okay
I was left to cry thereWaitin' outside thereGrinnin' with a lost stareThat's when I decided
Why should I care?'Cause you weren't there when I was scaredI was so alone
You, you need to listenI'm startin' to trip, I'm losin' my gripAnd I'm in this thing alone
Cryin' out loud, I'm cryin' out loudCryin' out loud, I'm cryin' out loudOpen your eyesOpen up wide
Why should I care?'Cause you weren't there when I was scaredI was so alone
Why should I care?'Cause you weren't there when I was scaredI was so alone
Why should I care?If you don't care, then I don't careWe're not goin' anywhere
Why should I care?'Cause you weren't there when I was scaredI was so alone
Why should I care?If you don't care, then I don't careWe're not goin' anywhere
those lyrics ..really suits how i feel .kbai~

Tuesday, July 10, 2012

ghost from the past



I saw her today .
yes I saw her .
for the very first time .
and i really hope it was the last .
please go away .
leave this planet .
I don't ever want to see you again anywhere .
it's an old story yet I still feel insecure .
but I'm holding him tight and I'll never let him go .
I just want to forget all those painful memories.
so please go away you ghost from the past .


Friday, July 6, 2012

aku,saya,kami,fatimah



Assalamualaikum .
hyeeee .
well, disebabkan aku bosan lagi so aku update lg blog sememeh nie .
aritu kn aritu kn ..
ada org kata bila aku guna kata ganti diri "aku" kt blog nie mcm kasar la .
rasa mcm tgh ajar tatabahasa la plak
tpi aku selesa mcm tu nk buat mcm mna kan .
org tu kata bila guna "aku" nnt org mcm xmnat nk baca n follow blog kita n bla3 .
weyy!! blog nie blog aku .
blog ni tmpt aku conteng2 psal bnd2 dlm hidup aku .
bnd happy bnd sedih bnd xbrapa happy bnd xbrapa sedih semua aku conteng kat cni .
aku buat blog bkn nk suh org rmai2 follow .
ckupla aku boley share psal hidup aku dgn kwn2 aku yg follow blog nie .
aku bkn nk kumpul follower buat koleksi .
nk guna "saya" ??
siyesly aku penah try tpi aku asa mcm formal sgt .
mcm xbest la nk cerita2 .
so aku xguna "saya" 
nk guna "kami" ??
ototototo mcm comei sgtla plak .
plus , "kami" tu dok guna masa ckp dgn senior or junior kat skola dlu2 .
kikiki .
xknla nk tulis kat blog nie pkai "kami" plak .
nk guna nama??
siyesly ??
org tu ckp suh guna nma so xbnyi mcm kasaq sgt .
mslahnya aku asa mcm supergedik plak kalau guna nama .
ouhhh nonononono ..
kalau dgn org yg lemah gemalai yg baek2 gteww boley lah aku gagahkln diri ckp pkai nama .
mslahnya aku bknnya taw pown sapa baca blog aku nie .
bajet mcm ada org baca ja. puiiii
so last2 aku asa "aku" jgakla yg plg sesuai dgn aku .
ha tudiaa3 belit2 dh ckp .
so xyala nk suruh2 aku tukaq cara aku mnulis kat blog nie .
obviously ni blog aku so suka hati akula .
niway tenx la sbb "caring" kn .
kuikuikui..
so kalau nk baca tu bacala .
kalau xmaw sudah .
aku xpnah paksa xpnah suruh org follow or baca blog nie .
aku suka tulis2 apa aku asa .
apa yg jd kat aku .
xla semua, sbb masa aku bkn untuk blog nie ja .
tpi at least ada tempat aku nk muntahkn apa aku asa .
dh merapu dh nie .
ok nnt aku conteng2 ag .
kbai~

I won't give up



Assalamualaikum .
hyeee .
hellooooo .
ollaaaaa .
hehe .
well, aku bosan la gak kat umah nie .
so aku baru teringat sal sumtink .
aritu ada "sum1" post 1 vid kat wall fb aku .
video clip lagu "I won't give up" by Jason Mraz .
and to be honest ,that was the 1st time aku dengar lagu tu .
xya nk ckp aku slow okay??
1st time aku dngr lagu tu aku dh mcm jatuh chenta la kn kat lagu tu .
lirik dya sgt awwww sweet ..
so here's the video and the lyrics .



"I Won't Give Up"

Hmmmm ... Hmmmm ... Hmmmm ... Hmmm ...

When I look into your eyes
It's like watching the night sky
Or a beautiful sunrise
There's so much they hold
And just like them old stars
I see that you've come so far
To be right where you are
How old is your soul?

I won't give up on us
Even if the skies get rough
I'm giving you all my love
I'm still looking up

And when you're needing your space
To do some navigating
I'll be here patiently waiting
To see what you find

'Cause even the stars they burn
Some even fall to the earth
We've got a lot to learn
God knows we're worth it
No, I won't give up

I don't wanna be someone who walks away so easily
I'm here to stay and make the difference that I can make
Our differences they do a lot to teach us how to use
The tools and gifts we got yeah, we got a lot at stake
And in the end, you're still my friend at least we did intend
For us to work we didn't break, we didn't burn
We had to learn how to bend without the world caving in
I had to learn what I've got, and what I'm not
And who I am

I won't give up on us
Even if the skies get rough
I'm giving you all my love
I'm still looking up
Still looking up.

I won't give up on us (no I'm not giving up)
God knows I'm tough enough (I am tough, I am loved)
We've got a lot to learn (we're alive, we are loved)
God knows we're worth it (and we're worth it)

I won't give up on us
Even if the skies get rough
I'm giving you all my love
I'm still looking up



soooooo sweet kn??
kan kan kan??
ahahahaha kbai~

Monday, July 2, 2012

DREAMLAND





hye .
Assalamualaikaum .
today i'm feeling gedik n i just can't help it .
ni semua sbb last nite pnya cerita .
so last nite we talk on the phone .
n .. n .. n ..
urm .. it makes me feel gedik today .
make sense?
haha whatever .
i love it when *he talks about our future planning .
all those pets , mini zoo , mini library n bla3 .
i just love to hear everything he said .
don't ask me why .
hey even I can't figure out the reasons .
but who cares .
as long as we are happy , that is more than enough for me .
I don't mind if *he keep telling me the same things for thousand n thousand n thousand of times .
bcoz I love to hear those dreams again n again n again n againnnnnn .
n my eyes were wide open whenever he start telling me bout those beautiful planning for us n our future family .
plus , i can't wait to see him bcoz he promised to draw our "dreamland" for me .
cheewwaaahh , dreamland u oollss .
see?? I'm being super gedik already. 
enough of my gedik .
well i'm trying to say that i am very very very happy !! 
and gedik
and .....
to "Mr. you know who you are" ,
just tell me about those beautiful planning everyday .
bcoz i really love to hear them again .
n it makes me feel happy
and gedik as well
i won't get bored , i promise .
that's all for now.
kbai~   


p/s : iloveyou